کاراگینان چیست (Carrageenan) | خرید کاراگینان با قیمت مناسب
2020-04-12آهک چیست و چه کاربردی دارد | خرید آهک
2020-05-17آسپارتام چیست؟ این ماده یک شیرین کننده ی مصنوعی است که در انواع نوشابه های رژیمی و آدامس ها به عنوان جایگزین شکر مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب در ماه جون ۲۰۲۳ توسط سازمان WHO بعد از سال ها بحث پیرامون سلامت استفاده در محصولات غذایی سرانجام ماده ای سرطانزا شناخته شد و از جولای سال ۲۰۲۳ در دسته ی مواد محتمل بر سرطان قرار خواهد گرفت. پیشنهاد می شود به جای این ترکیب از جایگزین های آن در صنایع غذایی استفاده نمایید. برخی از جایگزین های آن عبارتند از: سوکرالوز و آسه سولفام پتاسیم ، زایلیتول و… برای خرید انواع شیرین کننده های مصنوعی و اطلاع از قیمت آن با شیمیایی تهران در ارتباط باشید. تلفن تماس: 02191007499
فروش آسپارتام – Aspartame :
گروه بازرگانی شیمیایی تهران ، از جمله فروشندگان و واردکنندگان مواد شیمیایی بوده و در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی صنعتی بالاخص فروش عمده تجربه بالایی دارد. شما می توانید جهت تهیه با کیفیت و مناسب این محصول با کارشناسان بازرگانی شیمیایی تهران ارتباط برقرار نمایید.
قیمت آسپارتام – Aspartame :
جهت استعلام سریع قیمت مواد شیمیایی صفحه اصلی سایت بازرگانی شیمیایی تهران وارد شوید و در قسمت استعلام قیمت ، درخواست خود را ارسال نمایید، کارشناسان فروش ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
آسپارتام چیست ؟
شیرینی یکی از بهترین مزه هایی است که بشر در خوراکی هایی که مصرف میکند به دنبال آن میگردد. امروزه از شیرین کننده های مختلفی برای ایجاد این طعم در خوراکیهای صنعتی و یا غیرصنعتی استفاده میشود. مهمترین شیرین کننده با مصرف انسانی شکر است که در مقادیر بسیار زیاد به صرف میرسد . شیرین کنندههای بسیار دیگری هم برای مصرف وجود دارند اما یکی ازمهم ترین آنها شیرین کننده ی فوق است. قیمت آسپارتام در مقایسه با سایر شیرین کننده های صنعتی چندان بالا نیست به همین دلیل مصرف این ماده به شدت بالاست به طوری که در هر رستوران و یا کافه یک پاکت از آن درکنار پاکت های شکر قرار دارد
ویژگی های آسپارتام
ویژگی های زیادی دارد از جمله آن که این شیرین کننده برای کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند ضرری ندارد و میتوانند با آسودگی خاطر از آن استفاده کنند.
همچنین این شیرین کننده حدود 200 بار شیرینتر از شکر است و به همین دلیل برای شیرین سازی محصولات مختلف از مقدار ناچیزی از آن استفاده میشود که در مقایسه با شیرین کننده های طبیعی مانند شکر کالری ناچیزی دارد و به همین دلیل از آن به عنوان شیرین کننده در محصولات رژیمی مانند نوشابه های بدون قند، انواع سسها، نوشیدنیهای بدون شکر و…. استفاده میشود . مقدار انرژی موجود در آسپارتام به ازای هر گرم در حدود 4 کیلوکالری (معادل 17 کیلوژول) است و چون از آن در مقادیر بسیار ناچیز(در حدود چند میلی گرم به ازای هر لیتر از محصول) استفاده میشود، میزان کالری ناشی از آن در نوشیدنی ها تقریبا صفر در نظر گرفته میشود.
ویژگی دیگر آن مزه ی مطبوع آن است.بعضی از شیرین کننده های مصنوعی ساخارین بعد از مصرف مزه ی تلخ و بدی از خود به جای میگذارند، اما این شیرین کننده چنین مشکلی نداشته و یکی از دلایل فروش آسپارتام بیش از سایرشیرین کننده های مصنوعی، همین مزه ی مطبوع آن است.
ترکیب شیمیایی آسپارتام چیست
ترکیبات شیمیایی آن شامل دو آمینو اسید فنیل آلانین و اسید آسپارتیک است که در واکنش با متانول قرار میگیرند. با نامهای تجاری equal، NutraSweet و spoonful در بازار به فروش میرسد. نام آیوپاک آن L-α-آسپارتیل-L-فنیلآلانین-متیل استر است.
آمینو اسیدهای سازنده آسپارتام
فنیل آلانین: این ماده یکی از آمینو اسیدهای آمینهی مهم و ضروری برای بدن است. از منابع غنی این ماده میتوان به گوشت، تخم مرغ، محصولات لبنی، حبوبات و خشکبار اشاره کرد. این ماده از 9 کربن، 11 هیدروژن، 2 اکسیژن و 1 نیتروژن ساخته شده است این ماده میتواند در برخی از افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی فنیل کتونوری موجب ایجاد مسمومیت گردد.
آسپاریک اسید: آسپاریک اسید نیز یک آمینو اسید طبیعی بوده و و به مقادیر زیاد در رژیم غذایی انسانها استفاده میگردد. این ماده به صورت طبیعی در بدن انسان نیز تولید میگردد. ماهی، انواع گوشت، تخم مرغ و سویا نیز از منابع غنی این ماده هستند.
تاریخچه آسپارتام
به عنوان دومین قند مصنوعی کشف شده توسط بشر، در سال 1965 توسط محققی به نام جیمز شالتر که بر روی ساخت داروی زخم معده تحقیقاتی را انجام میداد، به صورت کاملا اتفاقی کشف شد.
وی در حال خالص سازی آمینو اسیدی که به صورت نمونه از معده در اختیار داشت بود که مقداری از این ماده از ظرف حاوی نمونه به بیرون پرید و او زمانی که میخواست دمای واکنش را بر روی کاغذ ثبت کند دستش را به زبان خود زد و متوجه شیرینی ترکیب ایجاد شده، شد. بعد از ابداع آن این قند سنتزی به دلیل ویژگیهای مثبت خود مورد توجه سازندگان محصولات علی الخصوص سازندگان نوشیدنیهای رژیمی و سازندگانی که محصولات خوراکی برای افراد مبتلا به دیابت تولید میکردند، واقع شد و خرید و فروش آسپارتام در مقیاس صنعتی رونق یافت. بعد از آن به دلیل حجم بالای تولید (پس از دریافت مجوزهای لازم) قیمت آسپارتام به اندازهای مناسب شد که سایر تولیدکنندگان صنعتی ، رستوران ها و سایر تولیدکنندگان مواد غذایی را ترغیب به استفاده زا این محصول کرد.
برای خرید آسپارتام با شیمیایی تهران در ارتباط باشید
مجوزبی خطر بودن آن در سال ۱۹۸۱توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) پس ازانجام آزمایشهای ایمنی، تایید شد و در سال ۱۹۸۲ استفاده از آن در نوشابههای گازدار بیخطر اعلام شد و بعد از آن استفاده از آسپارتام در تمام غذاها بلامانع شد و این محصول به صورت گسترده در محصولات خوراکی مختلف مانند انواع نوشیدنیها، سسها و….استفاده میشود.
آسپارتام چیست و چگونه تولید میشود؟
تولید آن فرآیند نسبتا پیچیدهای است که در آن اسید آسپاریک و متیل استر فنیل آلانین همراه با مقداری از میکروارگانیسم ها در فرآیندی پیچیده تولید میشود. سنتز شیمیایی آسپارتام شامل دو مرحله اساسی سنتز شیمیایی به نام های فرآیندهایی معروف به Z و F است.
خطرات و مضرات آسپارتام
طبق آخرین تحقیقات انجام شده پیرامون سلامت این ترکیب نشان می دهد که پس از مصرف آسپارتام، این ماده شیمیایی هیدرولیز شده و در دستگاه گوارش (GI) جذب می شود. این فرآیند منجر به آزاد شدن متانول، اسید آسپارتیک و فنیل آلانین می شود.متابولیسم متانول در کبد شروع می شود، جایی که ابتدا به فرمالدئید اکسید می شود و سپس دوباره به اسید فرمیک تبدیل می شود. علاوه بر آسیب مستقیم متانول به کبد، فرمالدئید به طور مستقیم برای سلول های کبد سمی است و با خواص سرطان زایی مرتبط است.
در یک مطالعه جدید در فرانسه، محققان افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط با مصرف این ترکیب را گزارش کردند. مشخص شد که این افراد در معرض خطر بالایی برای سرطان سینه و سرطان های مرتبط با چاقی از جمله سرطان روده بزرگ، معده، کبد، دهان، حلق، حنجره، مری، تخمدان، آندومتر و سرطان پروستات هستند.
نتیجه گیری
دراین مقاله به شیرین کننده مصنوعی پرداختیم و ترکیبات آن، تاریخچه سنتز و تولید، خطرات آن و ویژگی های مختلف آن، از جمله مساله قیمت آسپارتام، را بررسی کردیم
هر چند این ماده به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی بسیار معروف است و خرید آسپارتام به عنوان جایگزین شیرین کننده هایی ماند شکر در بین مردم بسیار رواج دارد اما مطالعاتی نیز در خصوص مضرات آن انجام شده که باعث میشود برای مصرف آنکمی با احتیاط عمل کرد.
آن را از کجا بخریم؟
شیمیایی تهران یکی از وارد کنندگان مواد شیمیایی است که می تواند شما را در تهیه ی مواد شیمیایی مورد نظرتان به خصوص در گرید های خوراکی یاری نماید. با ما در ارتباط باشید02191007499
سوالات متداول
آسپارتام از کجا بخریم؟
برای اطلاع از قیمت با کارشناسان مربوطه تماس حاصل فرمایید. شماره تلفن:02191007499
آیا مصرف آن برای کودکان ضرری در پی ندارد؟
بله. متابولیسم آسپارتام در کودکان سالم همانند بزرگسالان می باشد. EFSA ، FDA و JECFA نتیجه گرفته اند که مصرف آسپارتام برای بزرگسالان و کودکان بی خطر است. تنها استثنا در مورد کودکان مبتلا به PKU است که باید از مصرف فنیل آلانین اجتناب کرده یا آن را محدود کنند.
آیا خانم های باردار می توانند از این افزودنی استفاده کنند؟
بله. طبق FDA و EFSA ، مصرف شیرین کننده های کم کالری از جمله این ماده برای زنانی که باردار یا شیرده هستند بی خطر است. تحقیقات نشان داده است که آسپارتام هیچگونه اثر سو بر مادران باردار یا شیرده یا جنین ندارد. توجه نمایید که این ماده به سرعت به اسیدهای آمینه فنیل آلانین و اسید آسپارتیک و مقدار کمی متانول به دنبال بلع متابولیزه می شود ، بنابراین در شیر مادر وجود ندارد.
آیا این ماده خطرات و عوارضی دارد؟
سلامت مصرف آن توسط مقام های زیر صلاح بهداشتی تایید شده است. در نتیجه می توانید آن را با خیالی راحت در محصولات غذایی خود مصرف نمایید.
8 دیدگاه
سلام این ماده در کدوم کشور ها ممنوع شده؟ ایا تو ایران هم ممنوع شده؟
سلام وقتتون بخیر
سازمان غذا و داروی آمریکا در 14 ژوئیه 2023 سرطانزایی این ماده را تایید نمود. کشور هایی مانند فرانسه استفاده از این ماده را ممنوع اعلام نموده اند.
سلام آیا این ماده بی خطره؟ مگر متانول کور نمی کند؟
سلام وقتتون بخیر، متانول در این ماده بسیار اندک تولید می شود به طوری که آسپارتام تاییدیه ی غذا و دارو دارد و در مقادیر مجاز استفاده از آن بلامانع است
سلام آیا از این محصول در تهیه ادامس ها هم استفاده می شود؟
چرا در تبلیغ برخی از آدامس ها به نبود این ماده در آن ها اشاره می شود؟
ایا این ماده هم شیرین کننده است؟
سلام بله این ماده شیرین کننده ای مصنوعی است که می تواند در تهیه ی انواع محصولات غذایی جایگزین شکر شود. عمده مصرف آن در ساخت آدامس ها و نوشیدنی ها است.
در بین عموم مردم این فرضیه به وجود آمده است که این ترکیب بعد از ورود به بدن می تواند تجزیه شود و تولید متانول کند. به دلیل خطرات متانول برای بدن عموم ترجیح می دهند که از ادامس های بدون این ماده استفاده کنند.
با این حال توجه کنید که مقدار متانول تولیدی توسط آن آنقدر کم است که نمی تواند خطراتی در پی داشته باشد. میوه هایی مانند سیب هم بعد از خوردن در بدن تولید متانول می کنند.
در نتیجه تبلیغات منتشر شده توسط تولید کنندگان را تنها می توان یک بازی رسانه ای دانست.
سلام برای خرید اسپارتام میخواستم اقدام کنم، منتها یک سوال داشتم خدمتتون.
محصول شما انالیز داره؟ برای کدوم کشوره
سلام این ماده موجوده منتها برای اطلاع از قیمت و آنالیز این محصول می توانید با کارشناس فروش شیمیایی تهران با شماره ی 09354371315 تماس حاصل فرمایید.
ممنون از حسن توجه شما