اسید سولفوریک در کشاورزی
2023-11-09سودا اش چیست | فروش سودا اش با قیمت عالی
2023-11-27ایزوپروپیل الکل معمولا به عنوان یک ضد عفونی کننده، حلال و عامل تمیز کننده استفاده می شود. این ماده از طریق روش های مختلفی مانند: هیدراتاسیون مستقیم و یا غیرمستقیم پروپیلن و هیدروژنه کردن کاتالیزوری استون تولید می شود با این حال امروزه یکی از رایج ترین روش ها هیدراتاسیون پروپیلن است که از سال 1951 تا کنون مورد استفاده قرار می گیرد.
هیدراتاسیون پروپیلن
در روش مستقیم دیگر از اسید سولفوریکی که در روش غیر مستقیم مورد استفاده قرار می گیرد استفاده نمی شود. ماده اولیه تولید ماده ی فوق در هر دو روش مستقیم و غیر مستقیم پروپیلن است که محصول فرعی فرآیند پالایش های نفت است. در هیدراتاسیون مستقیم پروپیلن تحت یک فرآیند کم آبی قرار می گیرد، در این مرحله آب برای تشکیل اکسید پروپیلن حذف می شود.
سپس اکسید پروپیلن به دست آمده هیدراته می شود، به این معنی که با آب واکنش می دهد. فرآیند هیدراتاسیون معمولاً از روشهای هیدراتاسیون مستقیم یا غیرمستقیم استفاده میکند. در هیدراتاسیون مستقیم، اکسید پروپیلن به طور مستقیم با آب واکنش می دهد، در حالی که در هیدراتاسیون غیرمستقیم، از یک کاتالیزور مانند اسید سولفوریک برای تسهیل واکنش بین پروپیلن اکسید و آب استفاده می شود.
در نهایت فرآیندهای خالص سازی مانند تقطیر و سایر تکنیک های جداسازی برای جداسازی و تغلیظ الکل فوق استفاده می شود.
پس از خالص سازی،ماده ی فوق در غلظت مورد نظر به دست می آید. آب اغلب برای دستیابی به سطوح خلوص بالاتر حذف می شود و در نتیجه گرید های مختلفی از این ماده تولید می شود.
هم روش مستقیم و هم روش غیر مستقیم مزایای خاص خود را دارند. یکی از معایب استفاده از روش مستقیم این است که خوراک پروپیلن در این روش حتما باید خالص باشد اما در روش های یر مستقیم می توان از خوراک مستقیم پتروشیمی نیز استفاده نمود.
[/vc_column_text][/vc_column]
[/vc_row]بررسی روش های دیگر تولید
(IPA) را می توان از طریق روش های مختلفی تولید کرد . انتخاب روش اغلب به عوامل اقتصادی، مواد اولیه موجود و خلوص مطلوب محصول نهایی بستگی دارد.بسته به تکنولوژی و تجهیزات خاص که توسط سازندگان مختلف استفاده می شود، روش های تولید متفاوت است. در اینجا چند روش متداول دیگر برای تولید آورده شده است:
هیدراتاسیون مستقیم پروپیلن:
پروپیلن مستقیماً با آب در حضور کاتالیزور واکنش داده و این ماده تولید می شود. این روش ساده است اما ممکن است برای دستیابی به خلوص مورد نظر به مراحل تصفیه اضافی نیاز داشته باشد.
هیدراتاسیون غیر مستقیم پروپیلن اکسید:
پروپیلن اکسید که از طریق آبگیری پروپیلن به دست می آید، با آب هیدراته می شود. این را می توان در حضور یک کاتالیزور انجام داد. روش هیدراتاسیون غیرمستقیم به طور گسترده در صنعت استفاده می شود و امکان کنترل بهتر بر شرایط واکنش را فراهم می کند.
در عکس فوق مراحل هیدراسیون پروپیلن نشان داده شده است که خوراک در این مرحله پروپیلن خالص و یا پروپیلن به همراه C2و C3 است.
هیدروژنه کردن استون:
استون برای تولید ماده ی فوق هیدروژنه می شود. این روش شامل مراحل متعددی از جمله تولید استون و هیدروژناسیون بعدی آن می باشد.
تخمیر:
برخی تحقیقات امکان تولید این ماده را از طریق فرآیندهای تخمیر با استفاده از میکروارگانیسم ها بررسی کرده اند. این روش هنوز به طور گسترده در مقیاس صنعتی مورد استفاده قرار نگرفته است.
سنتز از پروپن:
پروپن می تواند تحت واکنش های شیمیایی مختلف برای تولید ماده ی فوق قرار گیرد. به عنوان مثال، یک روش شامل تبدیل پروپن به استون و به دنبال آن هیدروژناسیون برای تولید آن است.
بازیابی از مخلوط استون/ایزوپروپانول:
این ماده را می توان از مخلوط با استون بازیابی کرد، زیرا هر دو ماده نقطه جوش مشابهی دارند. معمولاً از تقطیر برای جداسازی اجزا استفاده می شود.
سنتز از مونوکسید کربن و هیدروژن:
این ماده را می توان از طریق واکنش کربونیلاسیون با استفاده از مونوکسید کربن و هیدروژن در حضور یک کاتالیزور سنتز کرد.
درباره ی روش تولید اسید سولفوریک بیشتر بخوانید
سایر حلال های شیمیایی:
پروپیلن گلیکول