بتاکاروتن چیست و خرید و فروش بتا کاروتن به چه شکل است؟
2020-05-30پکتین چیست (Pectin) و قیمت هر کیلو خرید پکتین در بازار
2020-06-01بنزن چیست؟ خرید بنزن در شیمیایی تهران با قیمت مناسب 02191007499
فروش بنزن – Benzene :
گروه بازرگانی شیمیایی تهران ، از جمله فروشندگان و واردکنندگان مواد شیمیایی بوده و در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی صنعتی بالاخص فروش عمده تجربه بالایی دارد. شما می توانید جهت تهیه با کیفیت و مناسب این محصول با کارشناسان بازرگانی شیمیایی تهران ارتباط برقرار نمایید.
قیمت بنزن – Benzene :
جهت استعلام سریع قیمت مواد شیمیایی صفحه اصلی سایت بازرگانی شیمیایی تهران وارد شوید و در قسمت استعلام قیمت ، درخواست خود را ارسال نمایید، کارشناسان فروش ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
مشخصات ماده
نام انگلیسی : Benzene
فرمول مولکولی : C6H6
جرم مولکولی : 78.11 g/mol
دانسیته : 876 kg/m³
Cas Number : 71-43-2
بنزن، پرکاربرد اما خطرناک
این ماده عمدتاً به عنوان یک حلال در صنایع شیمیایی و دارویی، ماده اولیه و واسطه در سنتز مواد شیمیایی متعدد و در بنزین استفاده می شود. بنزن از طریق فرآیندهای طبیعی و مصنوعی تولید می شود. این ماده جزء طبیعی نفت خام است که منبع اصلی بنزن تولیدی امروزی است. سایر منابع طبیعی تولید این ترکیب شامل انتشار گازهای ناشی از آتشفشان ها و آتش سوزی های جنگلی است. این ماده فراریت بالایی دارد و در دمای حدود 5 درجه ی سانتی گراد تبخیر می شود.
بنزن در چه چیزهایی وجود دارد
منابع طبیعی آن شامل آتشفشان ها و آتش سوزی جنگل ها است. همچنین بخشی طبیعی از روغن خام ، بنزین و دود سیگار است.
ساختار بنزن
ساختار این ماده به صورت یک تک حلقه ی آروماتیکی ساده است و از 6 اتم هیدروزن و 6 اتم کربن تشکیل شده است.
تاریخچه کشف بنزن
توسط مایکل فارادی در قرن 19 ام و در سال 1825 کشف شد. اولین بار فارادی بنزن را از گاز درخشان فشردهای جداسازی کرد که از پیرولیز روغن وال ساخته میشد و آن را برای اولین بار بی کاربورت هیدروژن نامید. چند سال بعد و در سال 1834 بنزن توسط فرد دیگری به نام آیل میچرلیش از روش دیگری که گرما دادن بنزوئیک اسید با کلسیم اکسید سنتز شد و فرمول مولکولی آن توسط همان فرد کشف شد.
خطرات بنزن
به عنوان ترکیبی سرطانزا شناخته شدهاست. در آزمایشگاه ها به دلیل خطرات آن حتما تمام کارهایی که با بنزن یا با ترکیباتی که شامل آن هستند در زیر هود آزمایشگاهی و با رعایت تمام پروتکلها و دستورالعمل های ایمنی انجام میشود.هر چند بعد از کشف خاصیت سرطان زایی بنزن سعی شده است از میزان استفاده از بنزن به عنوان حلال کاسته شود و از حلال های مشابه مانند استون استفاده شود.
علاوه بر خاصیت سرطانزایی ، تماس طولانی مدت با این ماده، تأثیرات بدی را بر روی بافتهای سازنده سلولهای خون خصوصاً سلولهای مغز استخوان میگذارد. در صورت تماس طولانی مدت و مداوم با بنزن موجب کاهش توانایی خون سازی بدن، ناتوانی در سیستم ایمنی بدن و ناتوانی مغز استخوان در تامین گلوبولهای سفید ، سرطان خون، لوسمی، اختلال در سیستم تنفسی، فراموشی مزمن، تأخیر در استخوان بندی جنین انسان، صدمه به سیستم تولید مثل انسان که موجب اثراتی همچون ناباروری میشود، تولید تومورهای غدد لنفاوی و تخریب بافت کبد ، میشود. بعضی از اثرات تماس با بنزن نظیر سرطان خون به صورت تدریجی و طولانی مدت ایجاد میشوند برای مثال تحقیقات چندین مؤسسه از جمله انجمن تحقیقات سرطان دنیا، انجمن حفاظت محیط زیست آمریکا، اداره خدمات بهداشت آمریکا بیان میکنند که سرطان خون ناشی از تماس با بنزن به طور معمول 5 تا 15 سال بعد از تماس روی میدهد.
روشهای توليد بنزن
روشهای مختلفی برای تولید این ماده وجود دارد که در زیر به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم:
- با کمک تولوئن
- تقطیر نفتا (Petroleum Refining)
- تولید از اتیلبنزن (Ethylbenzene)
کاربردهای بنزن
این ماده یک ترکیب آلی همه کاره است که چندین کاربرد مهم در صنایع مختلف دارد. برخی از کاربردهای کلیدی آن عبارتند از:
- تولید مواد شیمیایی: برای سنتز طیف وسیعی از مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به عنوان پیش ماده ای برای تولید ترکیبات متعددی مانند فنل، استایرن، آنیلین و غیره عمل می کند.
- تولید پلاستیک: بنزن یک ماده خام کلیدی در تولید پلاستیک های مختلف است. به عنوان مثال، در سنتز استایرن، که یک مونومر است و در ساخت پلی استایرن، ABS (اکریلونیتریل بوتادین استایرن) و سایر مواد پلاستیکی استفاده می شود، کاربرد دارد.
- تولید الیاف مصنوعی: در تولید الیاف مصنوعی مانند نایلون و پلی استر استفاده می شود.
- حلال: ماده ی فوق یک حلال آلی عالی است و در صنایع مختلف برای کارهایی مانند تمیز کردن و چربی زدایی استفاده می شود.
استاندارد های موجود برای استفاده از بنزن
بنا بر استانداردهای بین المللی که توسط کشورهای اتحادیه اروپا تدوین شده اند و نیز استانداردهایی که توسط آمریکایی ها تدوین و اجرا میشوند میزان بنزن قابل استفاده در سوختهای شهری حداکثر میزان مجاز بنزن در بنزین ۱ درصد حجمی است . هرچند از سال ۲۰۱۱ میلادی آمریکا میزان مجاز بنزن در بنزین را به 0.62 درصد کاهش دادهاست. در مورد میزان بنزن معلق در هوا استانداردهای مشخصی وجود دارد که بسته به مکانهای مختلف در جهان متفاوت است. برای مثال حد استاندارد اروپا برای آلاینده بنزن موجود در هوا پنج میلیگرم در مترمکعب (PPB) و در ژاپن سه میلیگرم بر مترمکعب است.
بازار خرید و فروش بنزن
به دلیل استفاده در سوخت اهمیت استراتژیکی برای دولتها دارد و به همین دلیل خرید و فروش بنزن در بورسهای بین المللی و نیز بورسهای محلی انجام میشود. قیمت بنزن نیز بر اساس عرضه و تقاضای جهانی تعیین میگردد. این ماده در ایران نیز تولید می گردد.
آنالیز بنزن تولید شده توسط پتروشیمی بندر امام به شرح زیر است:
علاوه بر بنزن که توسط پتروشیمی های ایرانی تولید می شود، متانول ، تری اتانول آمین، مونو اتانول آمین، تگزاپون، بوتیل گلیکول، دی اتانول آمین، بوتیل گلایکول استات و… نیز تولید داخل می باشند. برای خرید این مواد تنها کافیست با شماره تلفن 02191007499 در ارتباط باشید.
2 دیدگاه
با توجه به کاربرد بنزن در چسب ها برخورد چسب با پوست موجب سرطان نمی شود؟
سلام وقتتون بخیر
بنزن ماده ای سرطانزا است و کار کردن با آن می تواند سبب ایجاد سرطان شود. حتما پیش از استفاده از آن msds ماده را مطالعه نمایید.
با این حال چسبی که با آن ساخته می شود، حاوی مقادیر کمی بنزن است و در دوز های مجاز خطری برای سلامتی ایجاد نمی کند.
اما اگر شما جز افرادی هستید که با این قبیل محصولات به صورت مداوم سر و کار دارید حتما نکات ایمنی را رعایت کنید. به صورت مداوم و در مقادیر زیاد ، چسب نیز می تواند سرطانزا و مضر برای سلامتی باشد.