استیک اسید چیست (Acetic acid) خرید و فروش اسید استیک 1403
2019-02-21سی ام سی چیست و خرید کربوکسی متیل سلولز سدیم (خرید CMC)
2019-02-24بیسفنول آ یا بیسفنول a چیست ؟ خرید و فروش بیسفنول آ یا A در شیمیایی تهران. اطلاع از قیمت با 02191007499
فروش بیسفنول A :
گروه بازرگانی شیمیایی تهران ، از جمله واردکنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی بوده و در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی صنعتی بالخص فروش عمده تجربه بالایی دارد. شما می توانید جهت تهیه با کیفیت و مناسب این محصول با کارشناسان بازرگانی شیمیایی تهران ارتباط برقرار نمایید.
قیمت بیسفنول A :
جهت استعلام سریع قیمت مواد شیمیایی صنعتی صفحه اصلی سایت بازرگانی شیمیایی تهران از اینجا وارد شوید و در قسمت استعلام قیمت ، درخواست خود را ارسال نمایید، کارشناسان فروش ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
بیسفنول A چیست ؟
BPA یک ماده شیمیایی صنعتی است که ممکن است در مواد غذایی و یا نوشیدنی یافت شود. بعضی از کارشناسان ادعا می کنند که این ماده سمی است و مردم باید تلاش کنند تا از مصرف آن خودداری کنند.
این مقاله به بررسی BPA و تأثیرات آن می پردازد.
BPA یک ماده شیمیایی است که به بسیاری از محصولات تجاری، از جمله ظروف غذا و محصولات بهداشتی اضافه شده است.
این ماده نخستین بار در دهه 1890 کشف شد، اما شیمیدانان در دهه 1950 متوجه شدند که می توان آن را با ترکیبات دیگر ترکیب کرد تا پلاستیک های با استحکام و انعطاف پذیری بیشتر تولید کنند.
امروزه پلاستیک های حاوی BPA معمولا در ظروف غذا، شیشه شیر نوزادان و موارد دیگر استفاده می شود.
بیسفنول آ همچنین برای ساخت رزین های اپوکسی کاربرد دارد. رزین های اپوکسی به عنوان پوشش های داخلی قوطی های کنسرو مواد غذایی کاربرد دارند تا فلز را نسبت به خوردگی مقاوم کنند.
چگونه و چه مقدار تولید می شود؟
ظرفیت تولید جهانی BPA در سال 1980 میلادی حدود 1 میلیون تن بوده و در سال 2009 بیش از 2.2 میلیون تن تولید شده است. این ترکیب با استفاده از استون و فنول سنتز شده است. این واکنش با یک اسید قوی، مانند اسید هیدروکلریک (HCl) یا یک پلی استایرن سولفونیک، کاتالیز می شود. به طور صنعتی مقدار زیادی از فنل برای تولید این ماده مورد استفاده قرار می گیرد. واکنش آن به شکل زیر است:
آیا ایران تولید کننده بیسفنول A است؟
این ماده عموما توسط کشور هایی مانند چین و کره وارد ایران می شود. با این حال پتروشیمی خوزستان نیز در تولید این ترکیب نیز فعال می باشد.
خوراک اصلی تولید این ترکیب در پتروشیمی خوزستان فنل و استون است. به دلیل صرفه اقتصادی نداشتن تولید این ماده توسط پتروشیمی خوزستان ظرفیت اسمی تولید آن 30 هزار تن در سال گزارش شده است که عموما به صورت خوراک برای تولید موادی مانند اپوکسی رزین ها و همچنین پلی کربنات توسط پتروشیمی خوزستان مصرف می شود.
نمودار تولید و مصرف آن به شرح زیر می باشد.
کاربرد بیسفنول ای
محصولات معمولی که ممکن است حاوی BPA باشند عبارتند از:
اقلام بسته بندی شده در ظروف پلاستیکی
مواد غذایی کنسرو شده
لوازم آرایشی و بهداشتی
محصولات بهداشتی زنانه
رسید چاپگر حرارتی
سی دی ها و دی وی دی ها
وسایل الکترونیکی
لنزهای عینک
تجهیزات ورزشی
مواد پرکننده ی دندان
شایان ذکر است که بسیاری از محصولاتی که ادعا می شود بدون BPA است، فقط BPA را با bisphenol-S (BPS) یا bisphenol-F (BPF) جایگزین کرده اند.
با این حال، حتی غلظت های کوچک BPS و BPF ممکن است باعث اختلال عملکرد سلول های بدن شود. این اختلال مشابه اختلال به وجود آمده از BPA است. بنابراین، بطری های بدون BPA ممکن است یک راه حل مناسب برای از بین بردن اثرات مخرب بیسفنول آ نباشد .
چگونه وارد بدن انسان می شود؟
منبع اصلی جذب BPA در بدن از طریق رژیم غذایی انسان ها است.
هنگامی که ظروف با هدف نگهداری مواد غذایی از BPA ساخته می شوند، تمام BPA به محصول وارد نمی شود. ولی بخشی از آن را به شکلی با محتوای محتویات ظروف مخلوط می شود، به ویژه هنگامی که مایعات درون ظروف BPA نگهداری شوند.
به عنوان مثال، اخیرا یک مطالعه نشان داد که برای شرکت کنندگانی که از غذاهای بسته بندی به مدت سه روز اجتناب کردند سطوح بیسفنول آ در ادرار آن ها نسبت به هنگامی که از غذاهای بسته بندی استفاده کردند، 66٪ کاهش یافت.
مطالعه دیگری که انجام شد به این شکل بود که دو گروه مردم طی پنج روز و هر روز یک بار سوپ تازه یا کنسروی می خورند. مقادیر BPA در ادرار افرادی که از سوپ کنسروی استفاده می کردند 1221٪ بیشتر بود.
علاوه بر این، WHO گزارش داد که سطح BPA در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند تا 8 برابر کمتر از نوزادانی است که از شیشه شیر ساخته شده از BPA تغذیه می کنند.
مضرات بیسفنول a
بسیاری از کارشناسان ادعا می کنند که BPA مضر است اما برخی دیگر مخالف این عقیده هستند.
این بخش توضیح می دهد که BPA در بدن چه می کند و چرا اثرات آن بر سلامتی انسان بحث برانگیز است.
طبق تحقیقات منتتشر شده در بین سال های 2017 تا 2019 ، این نتیجه به دست آمد که کاغذ ها و رسید های بانکی و یا فاکتور های چاپی به دلیل دارا بودن بیسفنول آ می توانند تا حدود زیادی برای سلامتی مضر باشند. طبق تحقیقات به عمل آمده وجود این ماده در بدن حسابداران و صندوقداران بیشتر از سایر گروه های شغلی گزارش گردید. وجود این ماده می تواند تاثیر مستقیمی بر سرطان خون داشته باشد و از آنجایی که جذب آن از طریق پوست و تنفس صورت می پذیرد خطرات فراوانی را در پی دارد.
در نتیجه دانشمندان توصیه می کنند که از نگهداری این فاکتور های چاپی که عموما از سوپر مارکت ها و یا عابر بانک ها به دست می آیند خودداری کنید، متن های چاپی بر روی این کاغذ ها به مرور پاک می شوند و وارد هوا می گردند، با تنفس هوا به راحتی این ماده وارد جریان خون می شود.
در کشور های پیشرفته مانند فرانسه به فکر جایگزین کردن این ترکیب با مواد کم خطر تری از جمله بیس فنول سی می باشند
مکانیسم بیولوژیکی BPA
گفته می شود BPA ساختار و عملکردی شبیه به هورمون استروژن دارد.
با توجه به شکل استروژن مانند آن، BPA می تواند به گیرنده های استروژن متصل شود و برخی فرآیندهای بدن مانند رشد، تعمیر سلول، رشد جنین، مقادیر انرژی و تولید مثل را تحت تاثیر قرار دهد.
علاوه بر این،BPA ممکن است با دیگر گیرنده های هورمون مانند تریروئید وارد واکنش شود و بنابراین عملکرد آن ها را تغییر می دهد.
بدن شما حساس به تغییرات در سطح هورمون بدن است، به همین دلیل است که مشابهت BPA با استروژن بر سلامت بدن انسان تأثیر می گذارد.
اختلاف نظر در باره ی BPA
با توجه به اطلاعات فوق، بسیاری از افراد بر این عقیده اند که استفاده از BPA باید ممنوع شود.
استفاده از آن در حال حاضر در اتحادیه اروپا، کانادا، چین و مالزی – به ویژه در محصولات تولید شده برای نوزادان و کودکان محدود شده است.
بعضی از ایالت های ایالات متحده به دنبال ممنوع کردن آن هستند، اما هیچ مقرراتی از سوی فدرال برای این کار وضع نشده است.
در سال 2014، FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) آخرین گزارش خود را منتشر کرد، این گزارش مشابه گزارش منتشر شده در سال 1980 بود که میزان مصرف مجاز این ماده را روزانه 23 میکروگرم در هر پوند از وزن بدن (50 میکروگرم در کیلوگرم) را تایید کرد. این گزارش بیان می کند که BPA احتمالا در مقادیری که امروزه مصرف می شود مجاز شناخته شده است.
با این حال، تحقیقات انجام شده روی جوندگان نشان می دهد که اثرات منفی بیسفنول آ در سطوح بسیار پایین تر – به اندازه 4.5 میکروگرم در پوند (10 میکروگرم در هر کیلوگرم) روزانه قابل مشاهده است.
به علاوه، تحقیقات انجام شده روی میمون ها نشان می دهد که مقادیری که امروزه انسان ها در معرض آن هستند، اثرات منفی بر تولید مثل دارند.
با بررسی نتایج تحقیقات انجام شده به وسیله ی صاحبان صنایع می توان دریافت که تمام مطالعات انجام شده به وسیله ی این شرکت ها، هیچ تأثیر مخربی را برای BPA نشان نمی دهد، در حالیکه 92 درصد از مطالعاتی که توسط صاحبان صنایع انجام شده بود، تاثیرات منفی زیادی را نشان می داد.
تاثیرات زیست محیطی بیسفنول A
در سال 2009 نتایج بررسی اثرات بیولوژیکی پلاستیسایزر ها (یکی از فراورده های بیسفنول آ) در حیات وحش منتشر شده است. این بررسی که توسط انجمن رویال انجام شده است نشان می دهد که که BPA بر تولید مثل در همه گروه های جانداران مورد مطالعه اعم از نرمتنان، خرچنگ ها، حشرات، ماهی ها، دوزیستان و … تاثیر می گذارد، و در نتیجه منجر به اختلالات ژنتیکی می شود.
خرید مواد شیمیایی دیگر در بازرگانی شیمیایی تهران :
6 دیدگاه
بهتر اين خواهد بود كه دولت به ملت مورد استفاده أجناس و أسباب ديگر را رهنمايي كند تا حل ما احتياج ملت رفع گردد. و معلوت در خصوص محدوديت اجناس را براي ايشان توضع بدارد
در ایران ایا اصلا به این مهم مساله بیسفونل هاتوجه شده ،اصلا کسی هست این مسایل مهم بشری را تجزیه تحلیل کند؟!ایا به اثرات مخرب ان حتی نیم نگاهی کرده،بدلیل مسایل ومشکلات عدیده جامعه؟!
سلام این ماده کاربرد عمده ای در صنعت چاپ دارد و جایگزین کردن آن با سایر مواد شیمیایی برای خیلی از کشور ها چالش بزرگی به حساب می آید. به عنوان مثال در کشور های پیشرفته عموما سعی به حذف این ترکیب از رسید های چاپی شده است. هنوز تحقیقات به طور پیوسته در حال انجام است و جایگزینی کامل، بیسفنول نوع اس با نوع آ در برخی موارد مثبت گزارش شده است. با این حال در ایران حذف این ماده سال ها طول خواهد کشید.
تنها راه جلوگیری از قرار گرفتن در برابر این ماده رعایت نکات بهداشتی و دوری از نگهداری از رسید های بانکی و رسید های خرید می باشد.
در ایران ایا اصلا به این مهم مسال بیسفونل هاتوجه شده ،اصلا کسی هست این مسایل مهم بشری را تجزیه تحلیل کند؟!ایا به اثرات مخرب ان حتی نیم نگاهی کرده،بدلیل مسایل ومشکلات عدیده جامعه؟!
در ایران ایا اصلا به این مهم مسال بیسفونل هاتوجه شده ،اصلا کسی هست این مسایل مهم بشری را تجزیه تحلیل کند؟!
خیر متاسفانه نکات آموزشی و بهداشتی خیلی ضعیفی نیز در اطلاع رسانی به جامعه برای جلوگیری از قرار گرفتن به صورت مداوم در برابر این ماده صورت گرفته است. این ماده در رسید های بانکی به وفور وجود دارد و افراد جامعه باید از نگهداری این قبیل رسید ها به طور جد خودداری نمایند.