اتانول چیست و چه کاربردی دارد؟ | خرید اتانول | قیمت اتانول صنعتی
2019-02-27اولئیک اسید (Oleic acid) + خرید اولئیک اسید در انواع مختلف با بهترین قیمت
2019-03-03مونو سدیم گلوتامات چیست؟ خرید مونو سدیم گلوتامات یا همان MSG با بهترین قیمت در شیمیایی تهران. با کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایید 02191007499
فروش مونو سدیم گلوتامات :
گروه بازرگانی شیمیایی تهران ، از جمله واردکنندگان مواد شیمیایی بوده و در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی صنعتی بالخص فروش عمده تجربه بالایی دارد. شما می توانید جهت تهیه با کیفیت و مناسب این محصول با کارشناسان بازرگانی شیمیایی تهران ارتباط برقرار نمایید.
قیمت مونو سدیم گلوتامات :
جهت استعلام سریع قیمت گرید خوارکی و صنعتی مواد شیمیایی به صفحه اصلی سایت بازرگانی شیمیایی تهران از اینجا وارد شوید و در قسمت استعلام قیمت ، درخواست خود را ارسال نمایید، کارشناسان فروش ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
مشخصات ماده
نام انگلیسی : monosodium glutamate
نام تجاری : گلوتامات – MSG
فرمول : C5H8NaNO4· H2O
CAS Number :
142-47-2
مونو سدیم گلوتامات یا MSG چیست ؟
MSG به طور گسترده ای در آشپزی آسیایی و در غذاهای فرآوری شده در کشورهای غربی استفاده می شود. MSG به طور معمول به غذاهای آماده و فرآوری شده مانند غذاهای منجمد، در مخلوط با ادویه ها، سوپ های کنسرو شده و خشک، سس های سالاد و محصولات گوشت یا ماهی اضافه می شود. در برخی کشورها از این ماده به عنوان چاشنی روی میز غذا نیز استفاده می شود. MSG اضافه شده به غذاها عملکرد طعم دهنده ای شبیه به گلوتاماتی که به طور طبیعی در غذاها وجود دارد ایجاد می کند. ترکیب فوق به عنوان یک تقویت کننده طعم عمل می کند و به آن طعم پنجمی به نام “umami” می دهد، که بهترین طعم آن را به عنوان طعمی خوش طعم، آبگوشت مانند یا گوشتی توصیف می کند
کاربرد مونو سدیم گلوتامات؟
عمده کاربرد آن در فست فود ها، غذا های آسیایی (چینی،ژاپنی و… ) است.
این چاشنی طعم خاصی را به محصول می دهد. اگر می خواهید از آن استفاده کنید، فقط مقدار کمی از آن استفاده خواهید کرد. این نمک 2/3 کمتر از نمک معروف سدیم دارد و بنابراین برای افرادی که مجبور به خوردن نمک کمتری هستند توصیه می شود.
توجه نمایید که استفاده از این ماده به تازگی توسط سازمان غذا و داروی ایران در فراورده های گوشتی ممنوع اعلام شده است. اطلاعیه درج شده در وبسایت این سازمان به صورت زیر است:
با این حال سازمان غذا و دارو امریکا استفاده از این ماده را در مقادیر مجاز (۰.۵ گرم ) در روز بلامانع دانسته است و تنها در مصرف ۳ گرم روزانه از این ماده عوارضی مانند اسهال و استفراغ ، علایم گوارشی گزارش شده است. این سازمان در ادامه بیان نموده است که مصرف ۳ گرم از این ماده در روز به ندرت اتفاق می افتد
خواص شیمیایی مونوسدیم گلوتامات چیست
این ترکیب کریستالی و سفید رنگ است.
MSG حاوی حدود یک سوم سدیم نمک خوراکی است و در مقادیر کمتری استفاده می شود. هنگامی که MSG در ترکیب با مقدار کمی نمک خوراکی استفاده می شود، می تواند به کاهش 40 درصدی سدیم کل در یک دستور غذا کمک کند و در عین حال طعم را حفظ کند.
شمال شرق آسیا 60 درصد از مصرف جهانی این ماده را در سال 2021 به خود اختصاص داده است و سرزمین اصلی مصرف این ترکیب یعنی چین به تنهایی 53.5 درصد از مصرف جهانی را به خود اختصاص داده است. پیشبینی میشود که مصرف در این منطقه با نرخ متوسط سالانه 1.5٪ افزایش یابد، که منجر به رشد تقاضا در سرزمین اصلی چین با 1.6٪ طی سالهای 2021-26 میشود.
مونو سدیم گلوتامات چگونه تولید می شود؟
ماده ی MSG ماده ای طبیعی هستند، اما MSG دقیقا از کجا می آید؟ جلبک دریایی پخته شده همان چیزی بود که منجر به کشف ماده ی گلوتامات برای طعم اومامی (مزه) شد . همین جلبک دریایی منبع اولیه برای استخراج گلوتامات می باشد.
اکنون بیشتر MSG از تخمیر نیشکر یا ذرت ساخته می شود. تخمیر همان فرآیندی است که هزاران سال است برای تهیه شراب، سرکه، ماست و بسیاری از غذاهای دیگر استفاده می شود. از بین تمام راههای جداسازی گلوتامات برای MSG، تخمیر یک روش نسبتاً طبیعی برای انجام آن است.
امروزه اما MSG با سه روش تولید می شود:
1- هیدرولیز پروتئین های گیاهی با اسید هیدروکلریک
2- سنتز شیمیایی مستقیم با آکریلونیتریل
3- تخمیر باکتریایی (روش فعلی)
چرا مردم فکر می کنند که این ماده مضر است؟
گلوتامیک اسید به عنوان یک انتقال دهنده عصبی در مغز انسان عمل می کند.
این ماده انتقال دهنده عصبی هیجان است، به این معنی که سلول های عصبی را تحریک می کند تا سیگنال آن را ایجاد کند.
بعضی افراد ادعا می کنند که مونوسدیم گلوتامات منجر به تولید بیش از حد گلوتامات در مغز شده و باعث تحریک بیش از حد سلول های عصبی می شود. به همین دلیل، MSG به عنوان یک اگزیدوتوکسین شناخته شده است.
ریشه ی این نگرانی در مورد MSG به تحقیق انجام شده در سال 1969 باز می گردد، زمانی که مطالعه ی انجام شده نشان داد که تزریق MSG با دوزهای بالا به موش های تازه متولد شده اثر عصبی مضر را ایجاد می کند.
از آن به بعد، کتاب هایی مانند «اکسیدوتوکسین: طعم که می کشد» نوشته ی راسل، این ترس از MSG را زنده نگه داشته است.
این عقیده کاملا درست است که افزایش فعالیت گلوتامات در مغز انسان می تواند باعث آسیب شده و دوزهای بالا از MSG می توانند سطح گلوتامات خون را افزایش دهند.
با این حال، گلوتامات برای مصارف غذایی باید اندک باشد تا بر روی مغز تاثیر نداشته باشد.
به طور کلی، شواهد قانع کننده ای وجود ندارد که مونو سدیم گلوتامات در هنگام مصرف در مقادیر طبیعی به عنوان یک اکسیتوتوکسین عمل کند.
برخی افراد ممکن است به مونوسدیم گلوتامات حساسیت داشته باشند
برخی از افراد ممکن است پس از مصرف MSG عوارض جانبی آن را در بدن خود مشاهده کنند.
این وضعیت سندروم رستوران چینی یا علامت MSG نامیده می شود.
علائم ناشی از مصرف MSG می تواند شامل سردرد، گرفتگی عضلات، بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف باشد.
آستانه ی دوز MSG که باعث ایجاد این علائم می شود، حدود 3 گرم در هر وعده غذایی است. با این حال، در نظر داشته باشید که 3 گرم یک دوز بسیار بالا (حدود شش برابر میانگین مصرف روزانه در ایالات متحده) است.
مشخص نیست که چرا این اتفاق می افتد، اما برخی محققان بر این باورند که غلظت زیاد MSG باعث عبور مقدار کمی از اسید گلوتامیک از خون مغزی شده و پس از ارتباط با نورون ها، منجر به تورم و آسیب مغزی می شود.
برخی از ادعا می کنند که MSG همچنین حملات آسم را در افراد حساس ایجاد می کند.
تأثیر بر چاقی و اختلالات متابولیک
مطالعات حیوانی انجام شده ارتباط این ماده با چاقی را تایید می کند با این حال مطالعات انسانی نتوانسته است دلایل و اسنااد قابل قبولب برای ارتباط این ماده با چاقی بیابد.
با این حال برخی افراد بعد از مصرف MSG ممکن است عوارض و علائم جانبی از جمله سردرد، تعریق، ضربان قلب سریع، حالت تهوع و غیره را تجربه کنند.
محققان هیچ مدرک قطعی برای ارتباط بین MSG و این علائم پیدا نکرده اند. اگرچه، محققان اذعان دارند که درصد کمی از افراد ممکن است واکنش های کوتاه مدت به MSG داشته باشند. علائم معمولاً خفیف هستند و نیازی به درمان ندارند. تنها راه برای جلوگیری از واکنش اجتناب از غذاهای حاوی MSG در این افراد است
آن را از کجا تهیه کنیم؟
برای تهیه ی این ماده ی شیمیایی و یا سایر مواد شیمیایی مورد نیازتان با کارشناسان فروش ما در شیمیایی تهران تماس حاصل فرمایید. با ما در شیمیایی تهران در ارتباط باشید02191007499
منبع ویکیپدیا
سایر مواد شیمیایی مشابه را از بازرگانی شیمیایی تهران تهیه نمایید.
پرسش و پاسخ
مونوسدیم گلوتامات (MSG) چیست؟
یک ماده غذایی است که می توان برای بهبود طعم غذا و افزودن طعم اومامی به آن استفاده شود و حتی برای کاهش سطح سدیم غذاها نیز کاربرد دارد.
این ماده در چه غذاهایی میباشد؟
این ترکیب اسید آمینه ای است که به طور طبیعی در بیشتر غذاها یافت می شود. همچنین بعنوان افزدونی به غذاهای چینی، سبزیجات کنسرو شده، سوپ ها و گوشت های فرآوری شده و… اضافه می شود.
این ماده را از کجا بخریم؟
برای تهیه این ماده با کارشناسان فروش ما در شیمیایی تهران تماس حاصل فرمائید.
4 دیدگاه
سلام این ماده دارای چه طعمی است و در چه غذاهایی استفاده می شود؟ ممنون اگر راهنمایی کنید بنده واحد R&D کارخانه… می باشم و می خواستم بدونم آیا مجوز مصرف در محصولات را دارد یا خیر؟
سلام به طعم این ترکیب طعم امامی می گویند . در صورتی که می خواهید از آن در محصولات غذایی استفاده کنید باید مجوز های لازم از سازمان غذا و دارو را کسب نمایید. در اطلاعیه آخری که توسط این سازمان منتشر شد استفاده از این ترکب مجاز شناخته نشده است. با این حال برای کسب اطلاعات بیشتر با این سازمان در ارتباط باشید. مجوز های مصرف هر محصول و دوز مجاز را سازمان غذا و داروی هر کشور تعیین می نماید
سلام وقت بخیر، در رابطه با ممنوع بودن سوال داشتم که در اینصورت چطور در عصاره های مختلف طعم دهنده یک شرکت معتبر(آماده لذیذ – الیت) با مجوز IFDA وجود دارد؟
هیچ مزه ای ندارد.
بیشتر در شرق آسیا استفاده میشود.
برای مزه دادن نیست.
برای تخمیر کردن مزه ها است.