شیمیایی تهران با 30 سال سابقه در زمینه ی خرید و فروش و صادرات و واردات انواع مواد شیمیایی شما را در خریدی مطمړن همراهی خواهد نمود
برای مشاهده ی لیست مواد شیمیایی جهت صادرات توسط شیمیایی تهران کلیک کنید
صادرات مواد شیمیایی به کدام کشور ها انجام می شود؟
این شرکت عموما صادرات انواع مواد شیمیایی را به کشور های
- عراق
- ترکیبه
- افغانستان
- ارمنستان
- و…
انجام می دهد.
بررسی صادرات به عراق و ترکیه:
صادرات مواد شیمیایی به عراق:

عراق که همسایه ی غرب ایران است با ایران مبادلات فراوانی در زمینه ی انواع مواد شیمیایی از جمله کود ها، حلال های پتروشیمی ، مواد اولیه غذایی و… دارد. خود کشور عراق در سال 2019 ، عراق در مجموع 81.7 میلیارد دلار صادرات داشته است که این کشور را به 40 کشور صادر کننده برتر در جهان تبدیل کرده است.عمده صادرات این کشور نفت خام (73.8 میلیارد دلار) ، نفت تصفیه شده (4.29 میلیارد دلار) ، طلا (2.54 میلیارد دلار) ، میوه های گرمسیری (358 میلیون دلار) و کک نفتی (357 میلیون دلار) می باشد. متداول ترین کشور ها برای صادرات عراق، چین (21.1 میلیارد دلار) ، هند (19.8 میلیارد دلار) ، کره جنوبی (7.1 میلیارد دلار) ، ایالات متحده (6.36 میلیارد دلار) و ایتالیا (4.76 میلیارد دلار) گزارش شده اند.
ایزهام احمد ، سردبیر ICIS در کنفرانس روغن ها و روان کننده های پایگاه خاورمیانه ICIS گفت: ایران در ماه مارس و در ماه آوریل تقریباً 20000 تن نفت پایه به عراق و تقریبا 20000 تن در ماه آوریل صادر کرده است.
بر اساس داده های تجارت بین المللی سازمان ملل متحد ، صادرات ایران به عراق طی سال 2018 ، 8.96 میلیارد دلار آمریکا بوده است.

طبق نمودار فوق روند صادرات ایران به عراق روندی صعودی است و در سال های اخیر بسیار رونق گرفته است.
عمده صادرات ایران به عراق به ترتیب در سال 2018 عبارتند از :
- سوخت های معدنی ، روغن ها ، محصولات تقطیر
- پلاستیک ها
- سبزیجات و ریشه ها
- اهن و استیل
- محصولات لبنی، تخم مرغ و عسل
صادرات مواد شیمیایی به ترکیه:

ترکیه همسایه ی غرب ایران است که با ایران مبادلات تجاری و توریستی فراوانی دارد. اقتصاد ترکیه برای تجارت خارجی باز است که 61.4 درصد از تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل می دهد . خودرو (12.1 درصد از کل صادرات شامل خودروهای سواری ، وسایل نقلیه حمل و نقل و لوازم جانبی وسایل نقلیه) و فرآورده های نفتی (3.9 درصد) عمده صادرات ترکیه در سال 2019 بوده و پس از آن جواهرات ، نساجی و محصولات فولادی قرار دارند. عمده محصولات وارداتی طلا (5.4٪) ، روغن (4.5٪) ، اتومبیل ها و لوازم جانبی (در کل 4.2٪) ، ضایعات آهنی (2.7٪) و زغال سنگ (1.7٪) بود. حجم صادرات ترکیه به میزان بی سابقه 17.8 in در سال 2020 عمدتا به دلیل Covid-19 کاهش یافته است. پیش بینی می شود صادرات ترکیه در سال 2021، 26.5 درصد افزایش یابد و پیش بینی می شود واردات آن با نرخ کندتری (6 درصد) افزایش یابد.
بر اساس داده های تجارت بین الملل سازمان ملل متحد ، صادرات ایران به ترکیه طی سال 2018، 2.37 میلیارد دلار آمریکا بوده است. نمودار داده های این گزارش را در عکس زیر می توانید مشاهده کنید.

طبق نمودار منتشر شده در سال های اخیر روند صادرات ایران به ترکیه به دلیل تحریم های اعمال شده به ایران و پاندمی شدن ویروس کرونا در جهان روندی نزولی است. با این حال پیش بینی می شود کمه در سال های آینده این روند مجددا صعودی گردد.
عمده صادرات ایران به ترکیه به ترتیب به صورت زیر است:
سوخت های معدنی ، روغن ها ، محصولات تقطیری
- پلاستیک
- آهن و استیل
- مس
- روی
- آلومینیوم
- کودها
صادرات به سایر کشور ها
شیمیایی تهران توانایی صادرات به انواع کشور ها را دارد. برخی از این کشور ها عبارتند از ارمنستان و افغانستان:
صادرات مواد شیمیایی به ارمنستان

بر اساس داده های تجارت بین الملل سازمان ملل متحد ، صادرات ایران به ارمنستان طی سال 2018، 158.99 میلیون دلار بوده است. نمودار آن که در سال 2021 آپدیت شده است به صورت زیر است:
به نمودار زیر توجه نمایید:

عمده بازار صادراتی مواد به ارمنستان به صورت زیر است:
- سوخت های معدنی ، روغن ها ، محصولات تقطیر
- آهن و فولاد
- پلاستیک
- میوه های خوراکی ، آجیل ، مرکبات ، خربزه
- قطعات آهن یا فولاد
- مواد شیمیایی معدنی ، ترکیب فلزات گرانبها ، ایزوتوپ
صادرات مواد شیمیایی به افغانستان

بر اساس داده های تجارت بین المللی سازمان ملل متحد ، صادرات ایران به افغانستان در طول سال 2018، 2.93 میلیارد دلار بوده است. در سال های اخیر روند صادرات ایران به افغانستان روندی صعودی بوده است با این حال با چیره شدن گروه طالبان بر این کشور روند صادرات به آن در هاله ای از ابهام قرار خواهد گرفت
به نمودار زیر توجه نمایید:

عمده موادی که از ایران به این کشور صادر می شود به ترتیب زیر می باشد:
- سوخت های معدنی ، روغن ها ، محصولات تقطیر
- آهن و فولاد
- پلاستیک
- سبزیجات ، میوه ها ،آجیل
- تجهیزات برقی ، الکترونیکی
- فرش و سایر کفپوش های نساجی
منبع مورد بررسی صادرات در این مقاله از https://tradingeconomics.com/ ترجمه شده است
با ما در شیمیایی تهران در ارتباط باشید: 02191006570
برای خرید و فروش مواد شیمیایی کلیک کنید
2 دیدگاه
خیلی جالب بود مارکتی که گزارش کردین، میشه گفت مواد شیمیایی یکی از بزرگترین بخش تجاری ایرانه، درسته؟
سلام بله مواد ننفتی، حلال ها و مواد قابل تقطیر توانسته اند یکی از بزرگترین تجارت های ایران را به خود اختصاص دهند.
ایران به دلیل دارا بودن پتزوشیمی های فراوان مانند پتزوشیمی شازند، مارون، رازی و… در بخش تولید و صادرات محصولات نفتی بسیار فعال بوده است.
به دلیل تحریم ها برخی کشور ها حاضر به همکاری با ایران نبوده اند با این حال پیش بینی می شود در سال های پیش رو با توافق های لازم با جوامع بین المللی این مشکل برطرف گردد.