لیست مواد شیمیایی آرایشی-بهدشتی
لیست مواد اولیه آرایشی و بهداشتی
1. اسیدها
اسید سیتریک و اسید لاکتیک نمونه ای از اسید های پر کاربرد در صنعت آرایشی و بهداشتی هستند که می توانند به طور موثر به عنوان لایه بردار، متعادل کننده pH و نگهدارنده در لوازم آرایشی استفاده شوند.این مواد جز ترکیبات بسیار فعال و تخصصی برای افزایش قدرت و اثربخشی محصولات پوست و مو به حساب می آیند.
2.مواد فعال
موادی که لایه بردار، تسکین دهنده، آبرسانی و احیا کننده هستند تا موادی که سلول های پوست را تغذیه کرده و از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند همگی جز مواد اولیه فعال در محصولات آرایشی به حساب می آیند. نمونه ای از این مواد به شرح زیر می باشد:
تقویت کننده SPF – اکسید روی، دی اکسید تیتانیوم، آووبنزون، اکسی بنزون، ویتامین A/رتینوئیدها، ویتامین C، ویتامین E طبیعی، دی آلفا توکوفرول
درمان خشکی: اسید هیالورونیک، ویتامین E
مشکلات رنگدانه: کوجیک اسید، AHAs، BHA، هیدروکینون، ویتامین C، سدیم اسکوربیل فسفات، منیزیم اسکوربیل فسفات، کوجیک اسید، دی پالمیتات، نیاسینامید، آلفا آربوتین، بتا آربتون
درمان آکنه: ویتامین A/رتینوئیدها، اسید سالیسیلیک، بنزوئیل پراکسید، اسید آزلائیک.
3. قلیاها
از اجزای قلیایی اغلب برای تنظیم pH به عنوان عوامل بافر استفاده می شود.
4. آمینو اسیدها
5. آنتی اکسیدان ها
آنتی اکسیدان ها هم پوست را جوان می کنند و هم از آن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، ( رادایکال های آزاد مولکول های مزاحمی هستند که به سلول های سالم آسیب می رسانند و باعث پیری زودرس می شوند.) علاوه بر این آنتی اکسیدان می تواند سبب حفظ خاصیت ارتجاعی پوست شود. آسکوربیک اسید یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های پر مصرف در صنعت آرایشی و بهداشتی است.
و…
لیست مواد شیمیایی خوراکی
چرا از مواد شیمیایی در غذاهای فرآوری شده استفاده می شود؟
مواد شیمیایی در غذاهای فرآوری شده به دلایل مختلفی از جمله برای افزایش عمر مفید محصولات غذایی، بهبود طعم یا بافت، افزایش رنگ، و ارزش غذایی محصولات استفاده می شود.
1. نگهداری مواد غذایی : مواد نگهدارنده مانند نمک به غذاهای فرآوری شده، به ویژه محصولات گوشتی مانند بیکن و هات داگ اضافه می شود. عمر مفید محصولات غذایی با نگهدارنده های غذایی مانند پتاسیم سوربات و نیتریت سدیم و بنزوات سدیم بهبود می یابد. این مواد از رشد میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها و قارچ ها در محصولات غذایی جلوگیری می کنند. برای خرید پتاسیم سوربات کلیک کنید.
2. بهبود طعم : برخی از غذاها طعم طبیعی ملایمی دارند در حالی که برخی دیگر پس از انجام مراحل مختلف فرآوری می توانند بی مزه شوند. در نتیجه، طعمدهندههای مصنوعی به برخی از محصولات غذایی اضافه میشود تا خوش طعمتر شوند.
3- شیرین کننده ها: برخی از شیرین کننده های مصنوعی می توانند جایگزین شکر شوند. از جمله ی این جایگزین ها می توان به سوربیتول و زالیتول و آسپارتام و… اشاره نمود. برای خرید سوربیتول کلیک کنید.
4- تنظیم پی اچ: محصولات غذایی می توانند پی اچ بالاتر و یا پایین تر از حد معمول داشته باشند. در این مواقع است که تنظیم کننده های پی اچ می توانند با تنظیم نمودن پی اچ نهایی سبب خوش طعم تر شدن محصول و افزایش طول عمر آن شوند. تری سدیم سیترات یکی از مهم ترین تنظیم کننده های پی اچ محصولات غذایی است.
5- محصولات اسیدی: محصولاتی مانند سیتریک اسید و لاکتیک اسید و فوماریک اسید و آسکوربیک اسید می توانند سبب بهبود زمان نگهداری محصول و یا بهبود بافت محصول نهایی شوند.
6- غلطت دهنده ها: به منظور بهبود ویسکوزیته ی محصولات لازم است تا برخی از مواد اولیه خوراکی مانند گوارگام و زانتان گام وسی ام سی به فرمولاسیون ساخت محصولات غذایی اضافه شوند
لیست مواد شیمیایی پتروشیمی
ایران پتروشیمی های مختلفی دارد که می تواند مواد شیمیایی مشتق نفتی مانند حلال ۴۰۲ و زایلن و تولوئن و متانول و… را تولید نماید.
در حال حاضر 67 واحد پتروشیمی فعال (26 منطقه در منطقه اقتصادی ماهشهر، 17 منطقه در منطقه عسلویه و 20 منطقه در سایر مناطق) با ظرفیت تولید 90 میلیون تن در سال مشغول تولید هستند. صنایع پتروشیمی بخشی از این محصولات را به صورت خوراک بین مجتمعی مصرف می کنند و بقیه به فروش می رسد. در حال حاضر 55 پروژه عمرانی (با ظرفیت کل 70.2 میلیون تن) در صنعت پتروشیمی وجود دارد.
صنعت پتروشیمی ایران از نظر درآمدزایی ارزی و ایجاد ارزش افزوده رتبه اول را در بین صنایع تولیدی ایران دارد.

متانول، آمونیاک، الفین ها (اتیلن، پروپیلن و بوتادین) و آروماتیک ها (بنزن، تولوئن، پارا زایلن، ارتوکسیلن، اتیل بنزن و استایرن) محصولات پایه اصلی تولید ایران در نظر گرفته می شوند. در سال 1999، ایران با 30 میلیون تن ظرفیت تولید محصولات اولیه، پس از عربستان سعودی رتبه دوم منطقه را به خود اختصاص داد و سهمی معادل 3.5 درصد از جهان را به خود اختصاص داد. ظرفیت تولید محصولات اساسی در سال 2020 در چین، آمریکا و عربستان سعودی به ترتیب 260، 104 و 44 میلیون تن بوده است. ایران اما در سال های اخیر به دلیل تحریم های فراوان از بازار رقابت محصولات پتروشیمی در سطح جهانی کنار گذاشته شد.
برای خرید متانول کلیک کنید