اسید کرومیک چیست؟
این ماده یک عامل اکسید کننده بسیار قوی است و عمدتاً در صنعت و همچنین در محیط های آزمایشگاهی استفاده می شود. اگرچه به خودی خود قابل اشتعال یا فرار نیست، واکنش با مواد دیگر می تواند بالقوه خطرناک باشد.
بیشتر محلولهایاین ماده در صنعت آبکاری فلزات استفاده میشوند، جایی که اسید خود به عنوان واسطهای برای اعمال لایه نازک کروم عمل میکند.
کرومیک اسید با ارائه رنگی متمایز به برنج در درمان ترمیم ابزار موسیقی استفاده شد. از این ترکیب در لعاب های سرامیکی و لاک و نگهدارنده چوب نیز استفاده می شود.
به دلیل ماهیت اکسید کننده قوی خود در تولید برد مدار و قطعات الکترونیکی استفاده می شود. با این حال به دلیل ماهیت بسیار سمی محلولهای کرومیک، اغلب افراد به دنبال محلولهای شیمیایی دیگری مانند مایعات مبتنی بر اسید سولفوریک می باشند.
کاربرد ها
در شیمی آلی ، می توان از محلول های رقیق کروم شش ظرفیتی برای اکسید کردن الکل های اولیه یا ثانویه به آلدهیدها و کتون های مربوطه استفاده کرد.(گروه های الکلی نوع سوم تحت تأثیر این ماده قرار نمی گیرند). از آنجا که اکسیداسیون با تغییر رنگ از نارنجی به سبز آبی نشان داده می شود ، اسید کرومیک به عنوان یک شناساگر کیفی برای حضور الکل های اولیه یا ثانویه در محلولی مجهول استفاده می شود.
خرید اسید کرومیک در شیمیایی تهران

یکی از کاربرد های اسید کرومیک شناسایی آلدهید ها و الکل های نوع اول و دوم است.اما چگونه؟
آلدئیدها و الکلهای گروه اول به کربوکسیلیک اسیدها اکسید می شوند در حالی که یون Cr+6 موجود در اسید کرومیک به Cr+3 کاهش می یابد.

الکلهای ثانویه به کتون اکسید می شوند در حالی که یون Cr+6 در اسید کرومیک به Cr+3 کاهش می یابد.

نحوه انجام آزمایش:
سه قطره از ترکیب مورد آزمایش(ترکیب مجهول) را با 5 قطره استون و 5 قطره محلول اسید کرومیک (محلول نارنجی) مخلوط نمایید.
علائم آزمایش مثبت:
از بین رفتن رنگ قرمز نارنجی اسید کرومیک و تشکیل رنگ آبی سبز یون Cr (III) نشان دهنده یک آزمایش مثبت و وجود الکل نوع اول یا دوم و یا آلدهید ها است. توجه داشته باشید که اگر مجهول در آب حل نمی شود ، ممکن است دو لایه وجود داشته باشد. رنگ آبی-سبز در هر دو لایه نشان دهنده مثبت بودن تست است.
نحوه ی خنثی سازی:
ابتدا اسید کرومیک باید در مقدار کافی آب رقیق شود. سپس ، می توان آن را پس از فرآیند رقت با یک احیا کننده خنثی کرد. برخی از عوامل خنثی کننده های این ماده عبارتند از متابیسولفیت سدیم یا پتاسیم ، تیو سولفات سدیم یا سولفیت سدیم هستند. به همین دلیل در صورت ایجاد سوختگی با این ماده توصیه می شود تا محل آلوده شده را با سدیم متا بی سولفیت درمان نمایید.
خطرات اسید کرومیک
ترکیبات کروم شش ظرفیتی مانند تری اکسید کروم ، کرومات ها ، اسیدهای کروم و کلروکرومات سمی و سرطان زا هستند. بنابراین کارکردن با آن تنها در قالب صنعتی صورت می گیرد و هنگام کار با آن باید تمامی نکات ایمنی را رعایت نمایید
این ماده اکسید کننده ای قوی است و در صورت مخلوط شدن با برخی از مواد آلی ، به راحتی اکسید می شود و باعث انفجار یا آتش سوزی می گردد و واکنش های شدیدی نشان می دهد. در صورت سوختگی ناشی از این اسید ، با محلول رقیق تیو سولفات سدیم محل سوختگی را درمان نمایید.
اسید کرومیک از کجا بخریم؟
شیمیایی تهران می تواند شما را در خرید مواد شیمیایی با بهترین کیفیت همراهی نماید برای ثبت سفارش تنها کافیست با شماره تلفن 02191006570 تماس حاصل فرمایید. بهترین کیفیت و قیمت را از ما بخواهید.
برخی دیگر از مواد شیمیایی موجود:
تولوئن
تگزاپون
زایلن
و…
خرید مواد شیمیایی با بهترین قیمت در شیمیایی تهران
منبع:
https://byjus.com/chemistry/chromic-acid/