آشنایی با افزودنی غذایی و خوراکی
این مواد طیف وسیعی از مواد شیمیایی را تشکیل می دهند که در ادامه به بررسی آن ها بیشتر می پردازیم:
افزودنی غذایی شیرین کننده:
آسپارتام: این ماده یک شیرین کننده است. از آن در اغلب آدامس ها و نوشیدنی اها استفاده می شود .آسپارتام برای استفاده در مواد غذایی به عنوان شیرین کننده مغذی شناخته شده است. نام های تجاری آسپارتام شامل Nutrasweet® ، Equal® و Sugar Twin® است. این ماده حاوی کالری است ، اما از آنجا که حدود 200 برابر شیرین تر از قند است ، تولید کنندگان مقدار بسیار کمتری از آن را برای تولید محصولات نهایی خود استفاده می کنند.
سوربیتول:سوربیتول یکی دیگر از شیرین کننده ای شناخته شده است که دارای فرمول شیمیایی C6H14O6 می باشد. جالب است بدانید که این ماده نوعی ملین دارویی نیز به حساب می آید. دوز اولیه استفاده به عنوان ملین در بزرگسالان 30-150 میلی لیتر محلول خوراکی 70٪ یا 120 میلی لیتر محلول انما رکتوم 25٪ تا 30٪ گزارش شده است.

زایلیتول: این ماده شیرین کننده ای مهم با فرمول شیمیایی C5H12O5 است. زایلیتول در آدامس ها می تواند جایگزین مناسبی برای آسپارتام باشد. ( در برخی گزارشات تایید نشده، احتمال انتشار متانول پس از مصرف آسپارتام ذکر شده است. )
مالتیتول: مالتیتول نیز یک شیرین کننده ی مصنوعی است. از آنجا که سوربیتول از هضم مالتیتول حاصل می شود ، مصرف زیاد مالتیتول در یک بازه ی زمانی کوتاه ممکن است باعث ناراحتی دستگاه گوارش شود. اما این تأثیرات ممکن است برای همه یکسان نباشد. ثابت شده است که مصرف غذاهایی که دارای 30 گرم مالتیتول هستند ، به خوبی قابل هضم است اما در هنگام مصرف 40 گرم مالتیتول ، اثرات خفیف دستگاه گوارش مشاهده می شود. مصرف بسیار زیاد مالتیتول ممکن است منجر به اثر ملین شود.
افزودنی غذایی تنظیم کننده پی اچ:
اسید سیتریک: اسید استیک با طعم ترشی که دارد با نام سرکه نیز شناخته می شود و در اغلب ،ترشی ها و سس ها مورد استفاده قرار می گیرد همچنین این ماده به عنوان یک افزودنی غذایی می تواند به اغلب محصولات به منظور تنظیم نمودن پی اچ مورد استفاده قرار بگیرد.
تری سدیم سیترات: تری سدیم سیترات یکی از نمک های اسید سیتریک است که می تواند علاوه بر بهبود طعم و عطر و خواص ماندگاری، سبب تنظیم نمودن پی اچ در محصول غذایی شود.
پتاسیم سوربات: پتاسیم سوربات برای جلوگیری از رشد کپک و مخمرها در بسیاری از غذاها مانند پنیر ، شراب ، ماست ، گوشت های خشک ، سیب ها ، میوه های کم آب ، نوشابه و نوشیدنی های میوه ای و کالاهای پخته شده استفاده می شود
افزودنی غذایی نگهدارنده:
اسید سیتریک: اسید سیتریک نگهدارنده ای مهم است که در محصولات غذایی و آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. اسید سیتریک یکی از محصولاتی است که واردات آن نیاز به GMP دارد. شما می توانید این ماده را با بهترین قیمت از شیمیایی تهران تهیه نمایید
سدیم بنزوات: حتما نام این ماده را در صنایع غذایی به خصوص سس ها به وفور مشاهده کرده اید. سدیم سوربات نیز مانند اسید سیتریک می تواند مانع از رشد کپک ها شود. با این حال مقدار استفاده از این ماده و چگونگی استفاده از آن باید با دقت انجام شود.
هرگز از این ماده در فرمولاسیون محصولاتی که از ویتامین سی استفاده می کنند استفاده ننمایید. زیرا می تواند در ترکیب با ویتامین سی سبب انتشار بنزن ( ماده ای سمی و عامل سرطان) شود.
نیتریت سدیم: نیتریت سدیم می تواند سبب بهبود نگهدارندگی محصولات گوشتی و حفظ رنگ آن ها شود.
افزودنی های مجاز خوراکی:
توجه نمایید که استفاده از همه ی افزودنی های غذایی باید در مقادیر استاندارد هر کشور صورت پذیرد.
برای آشنایی با افزودنی های مجاز خوراکی به سایت غذا و داروی ایران و اطلاعیه های منتشر شده توسط این سازمان مراجعه نمایید.
در این پی دی اف می توانید این افزودنی های خوراکی مجاز را مشاهده نمایید
آیا می دانستید لیستی از مواد شیمیایی غیر مجاز وجود دارد که نباید در صنایع غذایی مورد استفاده قرار بگیرند؟
در این پی دی اف می توانید این افزودنی های خوراکی غیرمجاز را مشاهده نمایید
افزودنی غذایی در شیمیایی تهران
شما می توانید برای خرید انواع افزودنی های غذایی با ما در شیمیایی تهران به شماره تلفن 02191006570 در ارتباط باشید.
خرید و فروش مواد شیمیایی در شیمیایی تهران