مشخصات مواد اولیه
مواد لازم:
100 گرم بی کربنات سدیم (جوش شیرین)
50 گرم اسید سیتریک
25 گرم آرد ذرت
25 گرم نمک اپسوم (اختیاری)
2 قاشق غذاخوری روغن – مانند آفتابگردان ، نارگیل یا روغن زیتون
¼ قاشق چایخوری اسانس ، مانند پرتقال ، اسطوخودوس یا بابونه
چند قطره رنگ خوراکی مایع
پوست پرتقال ، اسطوخودوس یا گل رز ، برای تزئین (اختیاری)
اگر تا به حال آزمایش جوش شیرین و سرکه (اسید استیک) را انجام داده باشید حتما متوجه ی تولید گاز در این آزمایش شده اید. همین دستور العمل برای ساخت بمب های حمام نیز به کار می رود.بمب های حمام با ترکیب قلیایی با pH بالاتر (جوش شیرین) و اسید خشک با pH پایین (مانند اسید سیتریک) کار می کنند. وقتی این دو ماده با آب تماس پیدا می کنند ، دی اکسید کربن تولید می کنند ، که شما آن را به شکل حباب هوا یا گاز می بینید.
علاوه بر جوش شیرین و اسید سیتریک ، برای ساخت بمب کف به موادی به نامتعدیل کننده نیز نیاز است. ، بمب های حمام معمولاً حاوی تعدیل کننده ای مانند نشاسته ذرت هستند. تعدیل کننده مانع از فشردن دو ماده فعال قبل از قرار دادن بمب حمام در وان می شود و واکنش گاز دادن را کند می کند ، بنابراین هنگامی که در آب است چند دقیقه طول می کشد تا این ماده در آب حل شود و تولید گاز کند.
ایزوپروپیل الکل،آب یا روغن نیز سبب می شوند تا مواد اولیه به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و بتوانند در قالب به شکل قالب تبدیل شوند. می توانید از رنگ های خوراکی نیز به منظور رنگ آمیزی این بمب های حمام استفاده نمایید.
بسیاری از دستور العمل های بمب حمام از روغن های ضروری و نمک اپسوم برای رایحه درمانی بیشتر یا کمک به تسکین درد عضلات یا مرطوب کردن پوست استفاده می نمایند. علاوه بر این ، برخی زا افراد از گلبرگ، اکلیل و… برای تزئین این توپک ها استفاده می کنند که تنها جنبه ی تزئیناتی دارد و بر روی خواص گازی این بمب های حمام تاثیری ندارند